Proiectul 2009.md este o naivitate.
In primul rand pentru ca nu vad foarte bine legatura cauza-efect dintre faptul propunerii unui candidat si probabilitatea accederii lui in parlament. Adica nu vad foarte clar rezultatele materiale a unui astfel de exercitiu….virtual.
Iar intr-al doilea rand – logica de clasa 7-a ma obliga sa tzip : faptul ca eu propun un “cumir” de-al meu pe site, asta il face NEAPARAT “necompromis, necorupt si bine pregatit” ??
Raspuns: Nuuuuu! E doar parerea mea! Si atunci de unde si pana unde ‘promovarea unei clase politice noi’?!
Nu e o clasa politica ‘noua’, E doar una din parerile noastre subiective despre politicienii din Moldova in conditiile unei quasi-lipse de transparenta si lustratie in societatea noastra!!!
De unde impresia ca prin acest site se incearca directionarea opiniei publice spre “ideea” ca proiectul promoveaza “oameni noi”, ca ar fi un salt calitativ. Pe cand nu e deloc asa. Aceiasi oameni, cu biografia lustruita si trecutul neguros ne sunt prezentati de altii ca si noi ( adica in aceleasi conditii de lipsa de informatie etc etc) ca fiind o nu stiu ce speta de politicieni de vremuri noi, oamenii zilei de maine, speranta politicii moldovenesti….
Or ce inseamna a fi ‘necompromis’? Sau si asta e la discretia cuiva, daca ni se cer si nr de telefon…
Iar pentru o mai larga transparenta si libertate de expresie, as fi preferat candidaturi propuse anonim. Pentru ca personajul politic ne intereseaza, nu persoana celui ce propune!
4 răspunsuri la “Oameni noi?”
De acord cu această opinie şi chiar mă declar nedumerit de ce există moderarea candidaturilor, de ce se cer date personale ale celor care propun şi prezentarea completă a catindaţilor. Pare un proiect politic al „apoliticilor” de la amg.
Se observa si Rosca printe alegatori si deja cu doua comentarii de lauda…Sar putea ca site-ul sa fie pentru o derutare mai ampla a cetatenilor care navigheaza pe net. In cateva saptamina o sa avem si un feedback presupun la tot ceea ce se intampla cu siteul.
[…] in eroare si a deviat de la adevarata intentie a acestuia. DAR, sunt total de acord cu unul din argumentele Marcelei, de pe curaj.net. “logica de clasa 7-a ma obliga sa tzip : faptul ca eu propun un […]
Aparent intr-indevar pare a fi mai degraba un parament al copiilor decit un parlament virtual, dar chiar si asa este o idee buna, pentru ca pina la urma acest proiect reprezinta un exercitiu prin care sa identificam cele mai potrivite candidaturi pentru viitorul parlament. Nu imi place nici mie ca se cere nr de telefon chiar cind scrii comentarii. Hai cind propui o condidatura mai zic, ca este o responsabilitate – introduci pe cineva in joc, dar cind scrii opinia nu cred ca mai este nevoie de nr de telefon acolo. Nu-mi place nici ceasul invers, pentru ca asta doar motiveaza pe toti sa publice cit mai repede candidatii preferati. Eu cred ca acest ceas este bun, dar trebuia sa fie pus mai pe urma dupa o perioada mai lejera cind erau sa fie propuse candidaturi in voie. Termenul de 2 saptamini trebuia sa fie pus dupa undeva o luna lejera. Au vrut sa aplice probabil niste tactici bune, dar cam incorect din punctul meu de vedere.